+31(0)321-32 25 23 info@ap-services.eu
Standontwerp | Standbouw | Standmanagement | PR & Communicatie

Slingsby

BERGANS COLLECTIE HERFST/WINTER 2014/2015

Slingsby: een op maat gemaakte serie voor toerskiërs

Bergans of Norway introduceert een nieuwe collectie die speciaal is gericht op toerskiërs en bergbeklimmers. De filosofie achter de lijn, die 12 kledingstukken en 3 rugzakken omvat, is gebaseerd op gewicht, functie en robuustheid. De focus ligt naast klimaatcomfort en weerbescherming met name op het ademend vermogen. Alle producten van de lijn worden gekenmerkt door een beperkt gewicht en het ontbreken van onnodige of zelfs storende uitrustingsdetails, terwijl de functionaliteit behouden blijft. De gewichtsbesparing door het constructieve ontwerp beperkt dus niet de robuustheid, aangezien op het gebied van materiaal niets ten koste van de duurzaamheid is gegaan.

Naast de vanzelfsprekende bescherming tegen weersinvloeden door water-­‐ en winddichte hardshells, warmte-­‐isolerende donsjassen of Primaloft-­‐jassen is er meer aandacht besteed aan de ademende werking en de bewegingsvrijheid die beslissend zijn voor het comfort.
Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van het elastische en ademende DermizaxTM NX-­‐membraan, de hoogwaardige variant van de Japanse textielfabrikant TORAY, alsmede door de zorgvuldige combinatie en afstemming van de verschillende materialen in de verschillende kledinglagen. Ook het bewuste gebruik van ventilerende of isolerende elementen in het kledingontwerp versterkt het draagcomfort.

Het ontwerp van de lijn is grotendeels gebaseerd op de eisen en benodigdheden van gebruikers die actief zijn in bijvoorbeeld het Aplegebied of in de Noorse Bergen. Extra bewegingsvrijheid door wijder gesneden schouders en de verder voornamelijk strakke pasvorm voor betere isolatie zijn het bewijs van dit functionele concept.
De inspiratie – en vandaar ook de naam – haalde Bergans of Norway van de indrukwekkende rondleidingen van de Britse bergbeklimmer William Cecil Slingsby (1849-­1928), die wordt beschouwd als de grondlegger van het alpinisme in Noorwegen. Slingsby heeft niet minder dan 160 bergbeklimmingen als eerste uitgevoerd in Noorwegen, waaronder in 1876 de beklimming van de technisch veeleisende Store Skagastølstind (2.405 m), ofwel Storen genoemd.
De Slingsby-­‐collectie is gebaseerd op de ervaringen van professionele berggidsen wereldwijd. Om de uitvoerbaarheid tot op het laatste detail te kunnen garanderen, is de gehele lijn ontwikkeld met leden van het testteam van Bergans en met de energieke medewerking van Øyvind Aanes, een UIAGM gecertificeerd berggids en ISIA skileraar.

Elk product van de Slingsby-­collectie is vernoemd naar één van de door William Cecil Slingsby beklommen Noorse bergtoppen.